Atacul asupra Siriei

14 aprilie 2018

Evenimentele recente din Siria m-au determinat sa arunc o privire astrologica asupra acestei tari

Astrograma Siriei

Data pentru Harta natala este cea folosita de astrologul Nick Campion: declararea independentei , 1 ianuarie 1944, Damasc, ora 00:00.
Ascendentul acestei harti este la gradul 13 Balanta, in conjunctie cu steaua fixa malefica Algorab, din constelatia Corvus. Vivian E. Robson spunea: “ Conform lui Ptolemeu, Corvus e ca Marte si Saturn. Se spune ca da siretenie, lacomie, ingeniozitate, rabdare, dorinta de razbunare, pasiune, egoism, minciuna, agresivitate si instinct material, si uneori ii face pe nativi sa devina agitatatori. Imagine: Un corb, un sarpe sau un negru imbracat in negru.”
(Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian E. Robson, 1923, p.41)
Algorab, in casa 12 si in conjunctie cu Ascendentul, este de asemenea in careu cu Soarele din Capricorn din casa 3: predispozitie la atacuri “din Umbra”, intens mediatizate, asupra sistemului de guvernare.
Careul in T dintre Soare in Capricorn, Neptun in Balanta si Eris din Berbec confirma inca odata energia conflictuala a acestei harti. Eris este Discordia, cea care creeaza motive pentru razboaie, si este de natura martiana sau plutoniana.
In Gemeni avem conjunctia Marte Uranus si pe Saturn, toate aceste planete fiind in miscare aparent retrograda: starea de tensiune este intensa si explodeaza deseori prin violenta. Destinul e marcat de transformari dureroase a unor ego-uri puternice: Nodul Nord e in conjunctie cu Pluto Rx in Leu, in casa 10.

 

Inceputul razboiului
Razboiul civil sirian a inceput pe 26 ianuarie 2011, cu o serie de demonstratii antiguvernamentale, pe care guvernul le-a inecat in sange.
Algorab in tranzit a “pasit” in casa 1 natala si e in conjunctie stransa cu Ascendentul. Saturn din Balanta formeaza un careu in T impreuna cu Mercur din Capricorn si cu Eris din Berbec. Mercur , varful careului in T este in conjunctie cu Mercur natal: oamenii incep sa se revolte, sa-si ceara drepturile. Violente mai vechi (conjunctia Soare Marte in tranzit peste Nodul Sud natal) vor isca transformari profunde (conjunctia Nodul Nord Pluto in tranzit peste Soarele natal) si vor da nastere la multa durere in viitor (intrarea lui Uranus in Berbec din 2011 va declansa crucile pe semne fixe ce se vor forma in anii 2013-2014).

 

 

 

 

Astrograma momentului
Tranzitele sunt tensionate si intense.
Soarele e in conjunctie cu Eris si Uranus in Berbec si in careu cu Pluto din Capricorn.
Marte e pe punctual mijlociu Saturn Pluto, si in acelasi timp in conjunctie cu ambii, in Capricorn. Iar atat Pluto cat si Saturn sunt in stationare inainte de a intra in retrogradare.
Mercur e in miscare stationara directa in Berbec.
Chiron pe gradul 29 Pesti.
O presiune extraordinara care izbucneste necontrolat.
Oala sub presiune care explodeaza

 

 

 

Atacul din 14 aprilie 2018
Totdeauna e important sa raportam tranzitele actuale la omul, tara, teritoriul, individualitatea avute in vedere, pentru a vedea ce relevanta au acestea asupra subiectului.
Intorcandu-ne la astrograma Siriei, observam cum anume tranzitele actuale se”lovesc” de punctele sensibile din harta natala.
Saturn in tranzit in conjunctie exacta cu Soarele Siriei, in careu cu conjunctia exacta dintre Mercur in tranzit si Eris natal. Si in careu cu Algorab.
Mercurul Siriei in conjunctie cu Pluto in tranzit si in careu cu Eris, Soare, Uranus in tranzit.
Jupiter in tranzit in conjunctie cu Venus natal si in opozitie cu Venus in tranzit.
Axa Nodurilor Lunare in tranzit se apropie de conjunctia cu cea natala.

 

 

 

 

Nu vreau sa judec actiunile si deciziile politice, dar e clar ca acestea au la baza un conflict de autoritate: careurile dintre planetele din Capricorn si cele din Berbec. Se spune ca un razboi are consicinte globale, mult peste importanta oamenilor la nivel individual. Offf.
Doamne, iarta-ne si ne pazeste, Tu, care ai grija de sufletele noastre toate, ale fiecaruia in parte.
Oare cand vom intelege si noi cate ceva din intelepciunea Ta?

Comments are closed