Mercur in Scorpion

X Rays

10 octombrie – 31 octombrie 2018

Parcursul lui Mercur in Scorpion este scurt, dar intens. In trei saptamani vom primi raspunsuri la intrebari pe care ni le-am pus de trei luni incoace. Suntem pe cale sa vedem lucrurile clar, dar dureros.

Cand cineva ma intreba: ”ce inseamna Mercur in Scorpion?”, gandul ma duce catre Razele X. Penetrant. Intens. A vedea direct esenta. Rece. Obiectiv. Alb si negru. Concentrare. Detasare. Dincolo de realitatea perceputa uzual.

Mercur in Scorpion nu vorbeste mult, ci observa. Nu este in miscare fizica, pentru ca exploreaza interiorul si subconstientrul. Dialogul este in primul rand cu noi insine. Mercur in Scorpion inseamna puterea cunoasterii. Esti puternic daca te cunosti pe tine in primul rand. Esti puternic daca stii secrete despre altii.

Mercur in Scorpion este psihiatrul. Chirurgul. Computerul tomograf. Cutitul. Ceva care lucreaza in interior, fara a fi vazut in exterior. Secretul, manipularea, persuasiunea. Nevoia de control.

Intrand in Scorpion, Mercur vine si clarifica energia celorlalte planete, prin aspectele pe care le face la acestea.

In 10 octombrie, Mercur este in opozitie cu Uranus din Taur. Uranus este octava superioara a lui Mercur, ambele fiind planete de aer. Aceasta opozitie naste anxietate la nivel mental. Teama de a nu putea controla lucrurile, la nivel psihologic. Este o frica viscerala materiala, financiara. Insecuritatea propriei valori. Teama de a fi tradat, dat la o parte dintr-o schema financiara. (Taurul si Scorpionul corespund caselor doi si opt). La nivel organizational, pot fi probleme in sistemul bancar. La nivel social, lumea ridica intrebari cu privire la conceptele manipulative de masa.

In 11 octombrie, Mercur este in careu cu Axa Nodurilor Lunare, formand, alaturi de Uranus, o Cruce Cosmica. Atunci cand faci o examinare Computer tomograf si se descopera o tumoare, oamenii intreaba: “ Este cancer? O sa traiesc sau nu?”. Zilele din jurul acestei date vin cu anxietatea creata de incertitudinea cu privire la propriul destin. Pe de o parte iti vine sa urli si sa tipi (opozitia Mercur – Uranus), pe de alta parte, ti se pare ca nimeni nu te intelege. Oamenii se cearta, isi reproseaza unul altuia totul, considera ca vina e doar de partea cealalta. Galceava nebunilor.

In 12 octombrie Mercur este in sextil cu Saturn din Capricorn, acesta din urma mediind frumos opozitia Mercur-Uranus. #Rezist. Ce-mi place mie Saturnul cand aspecteaza frumos alte planete! In cazul acesta este pietroiul ala care te tine sa nu-ti iei zborul pe aripile urii, si nici sa cazi in adancul depresiei (Mercur in Scorpion in opozitie cu Uranus din Taur). Saturn vine si te intreaba: “Ce este mai important pentru viata ta? Sa te certi cu cineva, sau sa te detasezi de persoanele care te ataca pe la spate?” (Saturn e in sextil si in tringon cu Nodul Sud si Nodul Nord). Ok, ai aflat la examinarea Computer Tomograf ca ai o tumoare, dar acum trebuie sa rezisti, sa te detasezi de situatie si sa cauti modalitati de vindecare. Saturn si Pluto sunt cei doi seniori intelepti ai zodiacului. Ei lupta aparent prin neactiune, dar o fac prin perseverenta, rabdare si timp.

Pe 16 octombrie Mercur e in conjunctie cu Venus Rx si apoi, pe 19 octombrie, in careu cu Marte din Varsator. Chirurgul opereaza tumoarea. Puroiul care coace de mai bine de trei luni, erupe! Marte este cutitul care ne aduce tuturor neplaceri (Mercur in conjunctie cu Venus). Durere si furie. Pentru sansele pe care le-am pierdut in viata, pentru oamenii care ne-au tradat. La nivel relational, se rup parteneriate. La nivel mental, suntem extem de nervosi. La nivel psihologic, frustrarea si anxietatea sunt la cote maxime. La nivel social, lumea protesteaza prin incrancenare pasiva. Actiuni violente care se vor semnale de alarma . Atentate care se vor purtatoare de mesaje.

In acelasi timp, pe 19 octombrie, Mercur din Scorpion e in trigon cu Neptun din Pesti, iar apoi, pe 22 octombrie e in sextil cu Pluto din Capricorn. Se formeaza un Trigon Minor intre aceste trei planete. Dupa orice operatie, urmeaza procesul de vindecare fizica. Scorpionul are cea mai mare putere de regenerare. Ce nu-l omoara, il face mai puternic. Pe cat de stresante au fost cele doua saptamani anterioare, pe atat de revigoranta este aceasta perioada. Lucrurile se calmeaza. E senzatia aia, cand stai pe margine si asisti la un scandal, si te gandesti de ce se cearta asa tare aia, ca in definitiv e un nimic, doar niste orgolii la mijloc. Sau daca ai fost tu unul din protagonistii certii, dupa un timp privesti in urma si nu ti se mai pare mare lucru. Bolnavul care la doua saptamani de la examinarea Computer tomograf, si la o saptamana dupa operatie, se vindeca foarte bine si la final isi da seama ca mai bine s-a descoperit tumoarea la timp si a scapat de ea, in ciuda suferintei indurate. Acum poate sa-si vada de viata linistit inainte, a mai trecut o etapa cu bine.

Pe 28 octombrie Mercur e in conjunctie cu Jupiter, iar pe 30 octombrie, in trigon cu Chiron din Pesti, la doar cateva zile dupa conjunctia Soare Vesnus RX din Scorpion si dupa Luna Plina. Conjunctia Mercur Jupiter, Chiron si Axa Destinului formeaza un frumos Zmeu astrologic. Aceasta configuratie e ca un balsam energetic. Daca mai sus am vorbit de vindecarea fizica a pacientului, acum este vindecarea spirituala. Sa nu uitam ca Mercur a pornit in calatoria lui in Scorpion de la inconjunctia cu Chiron, si acum a ajuns la trigon. E pasul de la o rana interioara inconstienta, la oportunitatea de vindecare si acceptare.

Privind in ansamblu parcursul mercurian prin Scorpion putem identifica 4 etape:
10 – 15 octombrie – Aparitia sau constientizarea dureroasa a unei probleme
16 – 20 octombrie – Eruptia violenta a problemei
21 – 23 octombrie – Vindecarea fizica si mentala
24 – 31 octombrie – Vindecarea spirituala si sufleteasca

Nota bene: datele pentru perioade sunt aproximative, energiile planetare interactioneaza intre ele si dincolo de aceste limite. In plus, acest articol se refera la Mercur in Scorpion, dar el trebuie corelat cu ciclul de retrogradare venusian. Intr-o consultatie astrologica, in judecarea astrogramei personale trebuie sa se tina cont de toti factorii implicati.

Parcursul lui Mercur in Scorpion este scurt, dar intens.

X Rays

Comments are closed